ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ <ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ> . ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ Κλεισθένους 277 Γέρακας Αττικής. τηλ. 6971757472.
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣΤΙΤΛΟΣ <ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ> Το όραμά μας για την ασφάλεια του πολίτη, για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, μια κοινωνία που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με την κατοχύρωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, μια κοινωνία συμμετοχική και ίσων ευκαιριών χωρίς ανισότητες και αποκλεισμούς, μια κοινωνία που περιλαμβάνει ως βασικό προαπαιτούμενο την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί θεμελιώδη στρατηγική πολιτική επιδίωξη.
Θεμελιώδη, γιατί η ασφάλεια του πολίτη εμπεριέχει τις βασικές αρχές της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης της ισότητας, του σεβασμού στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και πάνα απ όλα την ασφάλεια της ζωής τους.
Στρατηγική πολιτική επιδίωξη, γιατί η αντιμετώπιση του εγκλήματος, ακόμη και από φυσικές καταστροφές αποτελεί μία από τις κύριες μορφές εγγύησης για τον πολίτη, που δυστυχώς δεν προστατεύεται όπως θα έπρεπε από ένα σύγχρονο κράτος.
Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε τον πολίτη συμπαραστάτη μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαβούλευσης και λογοδοσίας, γιατί καμία πολιτική ασφάλειας δεν λειτουργεί αποτελεσματικά αν εξαγγέλλεται ερήμην των πολιτών και αν υλοποιείται μόνο με μέτρα κατασταλτικά και μηδενικής ανοχής.
Για μας η πολιτική ασφάλειας οφείλει να λαμβάνει υπόψη ότι εξίσου σημαντική για την αντιμετώπιση του εγκλήματος είναι η πρόληψη σε συνδυασμό με μέτρα κοινωνικής πολιτικής και επανένταξης.
Για μας ασφαλής πολίτης είναι ο ελεύθερος πολίτης, ο οποίος μπορεί και δραστηριοποιείται σε ένα περιβάλλον χωρίς κινδύνους αλλά και χωρίς αυθαιρεσίες της οποιασδήποτε εξουσίας.
Η δραστηριοποίηση των κρατικών υπηρεσιών πρέπει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και η δράση τους πρέπει να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του.
Όραμά μας είναι η ασφάλεια του πολίτη χωρίς εκπτώσεις στις ελευθερίες και τα ατομικά του δικαιώματα.
Θέλουμε μια κοινωνία ενεργών πολιτών, απαλλαγμένη όχι μόνο από τον κίνδυνο αλλά και από το φόβο.
Με συμπαραστάτη το κράτος στην υπηρεσία της ασφάλειας των πολιτών.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα η πολιτική των Κυβερνήσεων για την ασφάλεια των πολιτών χαρακτηρίζεται από έλλειψη σχεδιασμού στην αντιεγκληματική πολιτική από έλλειψη οράματος και στόχων, από σκληρές κομματικές επιλογές στα ηγετικά στελέχη.
Συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι η αναποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, η απαξίωση των νέων θεσμών, η στασιμότητα ή και το πισωγύρισμα στην εκπαίδευση, η απογοήτευση και ο εμπαιγμός αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών στα μισθολογικά και θεσμικά τους ζητήματα, η γενική υποβάθμιση της λειτουργίας των σωμάτων ασφάλειας με αποτέλεσμα την χειροτέρευση των υπηρεσιών που παρέχουν στους πολίτες.
Από την άλλη μεριά, η ανεργία, η ακρίβεια και η πολιτική λιτότητας, η ανεπάρκεια της μεταναστευτικής πολιτικής, η απαξίωση της δικαιοσύνης και η γενικότερη υποβάθμιση των συνθηκών ζωής, οδηγούν σε μια εκρηκτική αύξηση της ανασφάλειας και του φόβου των πολιτών.
Σήμερα τα σώματα ασφάλειας χαρακτηρίζονται από πελατειακές σχέσεις και έλλειψη αξιοκρατίας, μεγάλη γραφειοκρατία, από οργανωτική αποδιάρθρωση και έλλειψη σχεδιασμού. Από ουσιαστική αναποτελεσματικότητα και υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών τους στην καθημερινή τους λειτουργία..
Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό, στην οργάνωση, στην εκπαίδευση. Εκδιώχθηκαν ή δεν αξιοποιούνται άξια στελέχη, ενώ είναι καθημερινό φαινόμενο η ταλαιπωρία του προσωπικού με κομματικές και παράνομες μεταθέσεις.
Στην πραγματικότητα η λειτουργία των σωμάτων ασφάλειας στηρίζεται μόνο στο φιλότιμο των εργαζομένων σ’ αυτά.
Στα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης οι θεσμικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας είναι ελάχιστες:
Οι θεσμοί των Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας, της αστυνόμευσης της γειτονιάς και των περιπολιών στο δρόμο, απαξιώθηκαν και δεν εφαρμόζονται. Η αναγκαία ουσιαστική αναδιάρθρωση της Αστυνομίας δε συζητείται καν από την κυβέρνηση,
Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η απουσία αστυνομικών από το δρόμο, η δημιουργία σχεδόν καθημερινά μικρών ή μεγάλων κρίσεων που σχετίζονται με το έγκλημα και τη λειτουργία της αστυνομίας (Αύξηση θανάτων αστυνομικών, διαπόμπευση αστυνομικών, δυσλειτουργία ειδικών υπηρεσιών (ΕΥΠ), εγκληματικές πράξεις λαθρομεταναστών και διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό, τηλεφωνικές υποκλοπές, επιθέσεις κατά των συνταξιούχων, ελλείψεις στην επικοινωνία και την ενημέρωση των πολιτών, κ.λ.π)
Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ανασφάλειας για τον Έλληνα πολίτη και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει μια αποτελεσματική αντιεγκληματική πολιτική.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί κινδύνους στην κοινωνική συνοχή, καλλιεργεί την καχυποψία, την επιφυλακτικότητα και το φόβο και οδηγεί την κοινωνία σε συντηρητικές επιλογές.
Σήμερα που εμείς οι Έλληνες πολίτες διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση αδυνατεί να μας προστατεύσει και διαπιστώνουμε ότι απολέσαμε την ελευθερία μας γιατί φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα με ασφάλεια στην ίδια μας την πατρίδα που σε λίγο θα είμαστε μειοψηφία αφού καθημερινά εγκαθίστανται στή χώρα μας λαθρομετανάστες.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ.
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΜΑΣ θα συνεργάζεται και θα παρέχει βοήθεια στους ελάχιστους αστυνομικούς και πυροσβέστες που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ασφάλειά μας.
Σκοπός μας είναι με τη συμμετοχή μας να βοηθήσουμε ώστε να εξασφαλίζεται περιβάλλον ασφάλειας με την αποτελασματική αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών και σοβαρών εγκλημάτων ακόμη και από φυσικές καταστροφές. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΜΑΣ σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες θα αποτελεί στυλοβάτη των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών αλλά ταυτόχρονα θα είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός πρόληψης και καταστολής κάθε μορφής εγκληματικότητας και φυσικής καταστροφής. ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ μπορούν να γίνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες
ΔΙΟΙΚΗΣΗ .
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ διοικείται από το διοικητικό του συμβούλιο, της κάθε περιοχής, και στο σύνολό του από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που το αποτελούν όλα τα συμβούλια των περιοχών όπου προεδρεύει ο πρόεδρος του.
ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μπορούν να προέλθουν από τις συνδρομές των μελών οι οποίες θα καθορίζονται από το διοικητικό του Συμβούλιο ανάλογα και με τις δραστηριότητες για να καλύπτονται τα έξοδα. Την διαχείριση του ταμείου, θα την έχει το Διοικητικό του Συμβούλιο, το οποίο θα καλύπτει και τα διάφορα έξοδά του, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί βιβλίο εσόδων εξόδων το οποίο θα ελέγχεται από το λογιστήριο του.
Αθήνα 28-01-2020. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Καραγιώργος Απόστολος.

Τα Κινήματα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, είναι η ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή πολιτική δράση των Ελλήνων και των άλλων Ευρωπαίων πολιτών που εκφράζει όλα τα κοινωνικά κινήματα και τις Ενώσεις πολιτών. Δημιουργήθηκε και νομιμοποιείται ως νομική πολιτική προσωπικότητα πολιτικό εκλογικό...

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑ ΧΙΠ-ΧΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑ ΧΙΠ-ΧΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΛΑΔΑ – ΑΘΗΝΑ Κλεισθένους 277 Γέρακας τηλ. 6934888831. Νομική προσωπικότητα Εισαγγελία Αρείου Πάγου Γεν. Πρωτ.974/28/1/20. O KOIΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ <ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ> Eπιδιώκοντας να εκφράσει τους νέους της...

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ KAΘΕ EKΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ KAΘΕ EKΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ                                                               Το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ της εκλογικής περιφέρειας ___________________ δημιουργήθηκε και νομιμοποιείται ως νομική προσωπικότητα από τον πολιτικό συνασπισμό...

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΥ

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ <ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ> ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ <ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ>....

Άρθρα και Νέα

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ.                                                                                                         . Δυσοίωνες προβλέψεις για την ύφεση στην Ελλάδα ... www.ant1news.gr › watch ›...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ (αυτό το κείμενο γράφτηκε το 2015 και είναι επίκαιρο και σήμερα.) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. Ελληνίδες...

ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Μία λαϊκή ρήση λέει.. ( άνοιξε τα μάτια σου να ξεστραβωθείς ή διάβασε να μορφωθείς για να προκόψεις.) Αλήθεια τι φταίει που εμείς σαν λαός αποτύχαμε. Η χώρα μας χρεωκόπησε και οι πολίτες στην πλειοψηφία τους υποφέρουν. Μία άλλη...

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ

Το  ΛΕΥΚΟ.  είναι ο μόνος κοινωνικοπολιτικός  φορέας  της παγκόσμιας  ιστορίας που ανήκει αποκλειστικά και  μόνο  στους πολίτες της Χώρας του, σύμφωνα με το υπ΄αριθ.906, επίσημο κρατικό έγγραφο και το καταστατικό του και εκπροσωπεί νομίμως Κοινωνικές Ομάδες Ελλήνων...

Κατηγορίες

Ενισχύστε την Προσπάθεια

Ποσό
 EUR